19 Ocak 2016 Salı

Bayan Peregrine'ın Tuhaf Çocukları.....

Merhaba Dostlar.. 

Bugün öğlen tatili sırasında bu kitabı bitirdim ve şimdi de sizlerle paylaşıyorum :)



“Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları” sıkılmadan hatta zaman zaman birazda ürpererek okuyacağınız bir kitap. 

Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ben kurgusunu ve anlatım dilini çok beğendim. Normalde okuduğum kitaptaki kahramanlar için kafamda karakterler oluştururum ve okurken onları canlandırırım. Hatta film olarak çevrilen kitapları okumadan önce filmi seyretmemeye de ayrı bir özen gösteririm.  

Ancak bu kitapta hikaye;   bitpazarlarından, antikacılardan , bahçe satışlarından kısacası koleksiyonculardan toplanmış olan fotoğraflarla desteklenmiş ve bence mükemmel olmuş. 

Dolayısı ile karakterler için kafamda bir canlandırma yapmak zorunda kalmadım:)





Kahramınımız  Jacop 15 yaşında ve  hayranı olduğu büyük babasının anılarını dinleyerek büyümüş olan bir genç . Büyük babasıyla küçüklüğünden beri ailenin diğer fertlerine göre farklı bir iletişimi olmuş. Bir savaş yetimi olan büyük baba Abraham Portman’ın torununa anlattığı hikayeler büyülü olduğunu söylediği bir yetimhanede geçiyor ve büyük baba bunların kesinlikle gerçek olduğunu iddia ediyor. Ailede bu hikayelere elbette hiç kimse inanmıyor. Büyüdükçe Jacob'ın da bu hikayelere olan inancı azalıyor ve büyük babasının ona masal anlattığına kendini ikna ediyor.

Fakat bir gün Jacop büyük babasını korkunç bir şekilde kaybediyor . Büyük babasının son sözleri “Kuşu bul” oluyor . Önce buna bir anlam veremeyen Jacob, gün geçtikçe ipuçlarını çözüyor ve yolu adaya kadar geliyor.

Ve asıl hikaye işte bundan sonra başlıyor ve olaylar bir an bile durulmuyor.. 
Kesinlikle okumalısınız diyorum..

Yazarımız her ne kadar bu kitabı gençler için yazdığını belirtmiş olsa da bende ruhu genç bir insan olarak kendimi bu sınıfa dahil hissediyorum :)

Bu arada kitap Tim Burton’ın yönetiminde beyazperdeye uyarlandı. 04 MART 2016’da vizyonda. Yapımın kadrosunda Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Chris O’Dowd, Allison Janney, Terence Stamp, Kim Dickens, Rupert Everett, Judi Dench ve Samuel L. Jackson gibi birbirinden güçlü isimler yer alıyor.  

Filmin senaristliğini ise Jane Goldman üstleniyor. 

Aşağıda yayınlanmış olan film fragmanını görebilirsiniz.




2 yorum:

  1. Yıldız merhaba, bu kitabı gördüğüm anda "okumalıyım" demiştim. Ama araya ne/neler girdi bilmiyorum unuttum gitti. Hatırlatman o kadar güzel oldu ki. Yorumun da açıkçası tam da tahmin ettiğim gibi. Bu tarz kitapları ben de çok seviyorum. İnsana bambaşka kapılar açıyor. Bazen açılan kapıdan gördüklerinden korksan da... Blog'un da çok başarılı. Bence daha fazla ilgiyi hakediyor. Yorumların ve kitapların devamı dileğimle, sevgiyle kal. Bahar Yaka

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bahar'cım.. Güzel dileklerin için sonsuz teşekkürler..
    Kitap konusunda haklısın tam da dediğin gibi..Farklı düşünceler farklı bakışlar... Umarım ne kısa zamanda okuma fırsatı bulursun. Sevgilerimle

    YanıtlaSil