5 Mayıs 2016 Perşembe

PARAVAN


Özgün Adı: Chasing the Dead
Yazan: Tim Weaver
Çeviren: Dilek Kodal
 EPHESUS YAYINLARI - 2013 
Sayfa Sayısı : 384 

Kitabımızın başkarakteri David başarılı bir gazeteci.

Ancak eşi Derryn’a kanser teşhisi konduktan bir süre sonra sürekli onun yanında olmak için 18 yıllık gazetecilik kariyerini istifa ederek sonlandırmış.

Eşinin özellikle kemoterapinin bir işe yaramadığına karar verip tedaviyi bırakmasından sonraki süreçte tüm günlerini karısı ile birlikte evde geçirmeye özen gösteriyor.

Bir gün Derryn’ın eski bir arkadaşından mektup alıyorlar. Kadın mektupta kızının kaybolduğunu polisin kızının bulunması ile ilgili bir aşama kaydedemediğini ve bu konuda David’den yardım istediğini yazıyor. Her ne kadar David bu işe sıcak bakmasa da karısının ısrarı ile kabul ediyor, başarılı oluyor ve sonrasında bu durum onun işi haline geliyor. Bu olaydan iki ay sonra da Derryn ölüyor.

Ölümünün birinci yıl dönümünde David ofisinde iken Marry geliyor. Marry , Darrny’ın daha önce birlikte çalıştığı iş arkadaşlarından biri ve David onu birkaç yıldır tanıyor.
Onunda hayatı oldukça ızdıraplı geçmiş. Kocası Alzheimer hastası. Hastalanmadan altı yıl öncesinde oğlu Alex kimseye bir şey söylemeden evi terk etmiş ve sonunda da ölüsü bulunmuş. Hakkında  bildikleri bunlardan ibaret.
Marry , David ile konuşmasına şu sözlerle başlıyor.  

Zamanlama için özür dilerim, David. Sadece… Yaptığın şeyi umursadığını biliyorum. Bu işi… Benim de böyle birine ihtiyacım var, umursayan birine.” Tekrar bana baktı. “İnsanların seni sevmesinin sebebi de bu. Kaybetmenin ne demek olduğunu biliyorsun.”

Burada kitabın arka kapak yazısını da sizlerle paylaşmamda yarar var diye düşünüyorum.

Bir yıl önce, Alex Towne'un cesedi bulundu.
Bir ay önce, annesi Alex'i sokakta gördü.
Bir hafta önce, David Raker onu aramaya karar verdi. Şimdi ise, bu kararı almamış olmayı diliyor.''

Kısacası hikaye, Marry’nin David’in ofisine gelip ondan yardım istemesi ile başlıyor.. Bundan sonrası gerilim  dolu.   Bazı yerlerde biraz fazlaca abartı ve zorlama olsa da bu durum sizi çok fazla rahatsız etmiyor. Özellikle sonu tam bir sürpriz..

Okumayanlar var ise keyifli okumalar dilerim J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder