21 Aralık 2016 Çarşamba

T Ü N E L

Merhaba😊

Aslında kitabı geçen hafta bitirmiştim. 
Ama yorumunu yazmak bir türlü kısmet olmamıştı,  taa ki şu ana kadar 😊


Tim Weaver benim açımdan gerçekten kalemi çok güçlü, hayal dünyası ve zekası çok parlak bir yazar. Kitaplarında ; gerilimin dozu, olaydaki bağlantılar, mekanların betimlenmesi,karakterlerin kişilikleri okuyanı gerçekten etkiliyor. Mantık hataları ile karşılaşmanız hiç olası değil ve en önemlisi hikayeden kesinlikle kopmuyorsunuz. 

Bu arada ne kadar sevimli olduğuna da bakar mısınız lütfen😊



Tünel, bu yazarın okuduğum 3. kitabı. Şu ana kadar okuduklarımın en iyisi diyebilirim. Sonunu da öyle bir bitirdi ki, 4. kitaba(Dönüş Yok) hemen başlamak istiyor insan. Ama ben öyle yapmadım. Arada başka kitaplar  okudum ki heyecanım daha da artsın 😊

Bu sefer kahramanımız olan David Raker'dan yardım isteyen kişi Julia Wren. Eşi Sam 6 ay önce Londra metrosuna biniyor ve bir daha inmiyor. Julia hem manevi hem de maddi açıdan çok zor durumda. Polis 6 ay boyunca ona olumlu ya da olumsuz net dönüşler yapmamış ve bu işi çözebilecek tek kişinin David olduğuna inanıyor. 

David davayı kabul ediyor. Onunda aklından geçen ilk şey aynı polislerinde düşündüğü gibi "Kameralar bu işi çözer" . Sizde belki  bu şekilde düşünebilirsiniz ama hiç de öyle olmuyor,  Sam'in metroya bindiği görüntüler var evet ama tüm istasyonlar gözden geçirilmiş olmasına rağmen indiğine dair hiç bir görüntü yok. Adam bildiğin bir anda ortadan kayboluyor  .

Herkesin sırları vardır. Bu , polisiye / gerilim okuyan tüm okurların çok iyi bildiği bir durum ve Sam'de bu anlamda bir istisna değil. Ancak olayın içine girdikçe görüyoruz ki Sam'in sırları biraz daha derin ve yıkıcı.

Bu arada polisin de elinde "Hırsız" olarak adlandırdıkları bir dava var. Ortadan kaybolan, sosyal ilişkileri zayıf, tek başına yaşayan genç adamlar.  Onları kaçıran kişi götürmeden önce kafalarını traş ediyor ve yastıklarının üzerine saçlarını bırakıyor, onlardan kalan tek iz bu. Bu aşamada Colm ile karşılaşıyoruz. Önceki kitabından gayet iyi tanıdığımız dedektif Colm.

Colm'u tanıyoruz dediğime bakmayın, bu demek değil ki "önceki kitapları okumadan bu kitabı okumamalıyım" çünkü hikayelerin ana konuları birbirinden çok bağımsız bu nedenle hiç bir şekilde bir eksiklik söz konusu olmaz. 

David ve Colm'un yolu bu davada  tekrar kesişiyor.  Ve yine olaylar,  kendilerini tutuklatma, hatta neredeyse öldürtme safhasına kadar geliyor.  Bu arada olayların metronun derinliklerinde geçiyor olması da insanın gerilmesi hatta bildiğin korkması açısından mükemmel bir ortam oluşturmuş. 

Sözün özü ;  bu kitap da benim okunması ve okutulması gerekli kitaplar listemde. 


Sevgiler.. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder